Over Senergiek

Senergiek is een krachtige seniorenvereniging in Nuenen. In oktober 2018 is de naam KBO Nuenen vervangen door Senergiek. De vereniging bestaat sinds 15 december 1955. Zij heeft ca. 1700 leden. Senergiek is een afdeling van KBO Brabant.

De verandering van naam markeert een nieuwe start van onze vereniging.

Naast de bestaande activiteiten willen wij nieuwe eigentijdse activiteiten ontwikkelen.

Wij willen ook voor jongere senioren toegankelijk, transparant en aantrekkelijk zijn. Immers, de wens tot zelfontplooiing van ouderen verschilt niet van die van jongeren. 

Ambitie en passie gaan niet met pensioen!

Er zijn veel ouderen die de lat voor zichzelf hoog blijven leggen, die nieuwsgierig blijven, die achteruit maar óók vooruit kijken, die ambitieus zijn, kennis willen maken met het nog onbekende.

Binnen onze activiteiten ontmoeten wij elkaar, wij leren van elkaar, wij leren nieuwe dingen, wij blijven  nieuwsgierig.

Ontplooiing en creativiteit zijn voor de een: zingen, dansen, schrijven, muziek maken, fotograferen. Voor de ander: studeren, lezen, handwerken,  bridgen, biljarten voor mannen en vrouwen, darten, engels en duitse conversatie, gastvrouw zijn, bijeenkomsten organiseren.

Doe wat bij jou past en wat jou uitdaagt.

Je wordt creatief als je je open stelt voor nieuwe zaken, rond kijkt in de wereld om je heen.

Senergiek behartigt de individuele en de collectieve belangen van de Nuenense senioren.

Onze cliëntondersteuner, vrijwillige ouderenadviseurs, thuisadministrateurs en belastinghulpinvullers staan alle inwoners van Nuenen bij ten aanzien van WMO aanvragen, huisvesting en alle andere mogelijke vragen.

Senergiek organiseert activiteiten binnen tal van clubs, reizen en voorlichtingsbijeenkomsten.

Dit alles gericht op educatie, cultuur, vitaal blijven, ontspanning en ontmoeting.