Mijn grote wens is om zo lang mogelijk thuis te wonen”

 

Nuenen krijgt eigen wijkteam voor verzorging en verpleging thuis

 

Op 1 mei 2018 start Savant Zorg, zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant, met een eigen wijkteam voor wijkzorg in Nuenen. Savant vervult hiermee een wens van inwoners van Nuenen, Nederwetten en Gerwen: zij willen zo lang mogelijk thuis verpleegd en verzorgd worden. In het verlengde daarvan opende eind vorig jaar woonzorgcentrum Savant van Lenthof zijn deuren. Mensen met dementie huren bij Savant van Lenthof een volwaardige woning met zorg op maat.

 

De wijkverpleegkundige van Savant Zorg brengt samen met de klant in kaart welke hulp er nodig is. "Dat doen we in nauwe samenwerking met familie en vrienden. Als het nodig is, gaan we ook met de zorgverzekeraar om de tafel. Op deze manier kunnen wij klanten beter helpen”, vertelt Doré-Anne Manders, wijkverpleegkundige en coördinator van de zorg.

 

"Als alle neuzen dezelfde kant op staan, zijn we minder tijd kwijt aan regelwerk”, vult collega verpleegkundige Robin de Jong aan. “En dat betekent meer zorg voor onze klanten.” Doré-Anne: “Het is bijzonder dat Savant kiest voor deze aanpak, dat we als wijkzorgteam de ruimte krijgen om dieper in de zorgvraag te duiken.”

 

Verantwoordelijkheid nemen

Dat bevestigt ook Thea. Zij krijgt al enige tijd thuiszorg van Savant Zorg. Thea is blij met de komst van het wijkzorgteam in Nuenen. “Drie jaar geleden kwam ik in een rolstoel terecht. Na een lange revalidatie wilde ik dolgraag naar huis. Ik had alleen zo’n grote zorgvraag dat geen enkele thuiszorgorganisatie in Nuenen me wilde helpen. Doré-Anne luisterde naar mijn wens om thuis te blijven wonen en besloot uit te zoeken of er écht geen mogelijkheid was. Nou, die was er dus wél!”

 

Eigen kracht bevorderen

Thea prijst de flexibiliteit van het wijkteam: “Zij helpen me zoveel mogelijk de regie over mijn leven te houden. Wil ik een keer later naar bed? Heb ik extra hulp nodig omdat ik een afspraak buiten de deur heb? Alles is bespreekbaar. Naast het geven van de juiste zorg, hebben de medewerkers van Savant Zorg ook oog voor de mens achter die zorg.”

 

Verpleegkundige Robin: “Met verzorging en verpleging thuis ondersteunt Savant een zo zelfstandig mogelijk leven in de eigen vertrouwde omgeving. Daarbij speelt het welzijn van onze cliënten een grote rol. Door open met elkaar te communiceren over wat wel kan en wat niet kan, werken we samen aan de beste thuiszorg.”

 

Wekelijks inloopspreekuur vanaf 3 mei

Heeft u vragen aan het wijkzorgteam, hulp nodig bij een verwijzing of wilt u graag meteen zorg aanvragen? U bent van harte welkom voor vrijblijvend advies tijdens het wekelijkse inloopspreekuur. Elke donderdag van 13.00-14.00 bij Goesting, Park 61 in Nuenen.

 

Het wijkzorgteam van Savant

In het wijkzorgteam van Savant werken wijkverpleegkundigen, verzorgenden en gespecialiseerde verpleegkundigen. Het wijkzorgteam in Nuenen is bereikbaar via de Klantenservice van Savant Zorg:

(0492) 572 000. Naast wijkzorg biedt Savant nu ook een helpende hand in het huishouden, via huishoudelijke ondersteuning in Nuenen. Coördinator Doré-Anne: “We hebben er enorm veel zin in om aan de slag te gaan!”

 

IN EEN KADER:

Fijne zorg, in de wijk

Savant Zorg is een regionale zorgaanbieder in Zuidoost-Brabant. U kunt bij ons terecht voor professionele verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding en huishoudelijke ondersteuning. Daarnaast biedt Savant wonen met verpleegkundige zorg in onze moderne woonzorgcentra. Dagelijks zetten betrokken medewerkers en enthousiaste vrijwilligers zich in voor ruim 3.500 klanten. Daarbij staat fijne en goede zorg, gericht op zo lang mogelijk zelfstandig blijven, centraal.

 

 

Foto links: Verpleegkundige Robin de Jong in gesprek met Thea en haar man Ger over de verpleging en verzorging.

 

Foto rechtst: Wijkverpleegkundige Doré-Anne Manders (rechts) en verpleegkundige Robin de Jong hebben er veel zin in om op 1 mei te starten met het nieuwe wijkzorgteam van Savant in Nuenen.

Over Savant Zorg
Savant Zorg is werkzaam in de regio Zuidoost-Brabant. Savant Zorg is gespecialiseerd in verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding en verleent daarnaast diverse woon- en welzijnsdiensten: bij de klanten thuis en in diverse woonzorgcentra van Savant Zorg. Voor meer informatie over de diensten en producten van Savant Zorg kijkt u op www.savant-zorg.nl.