Tai Chi heet volledig: Tai Chi Chuan. Het is van origine een vechtkunst, alhoewel het tegenwoordig door miljoenen mensen in hele wereld wordt beoefend voor de gezondheid, ontspanning en balans tussen lichaam en geest.

Ontspanning en gezondheid bevorderen door middel van Tin en Yang, 5 elementen, acupunctuurpunten en meridianen.

Qigong zijn de voorbereidende losse oefeningen (gong) uit de Tai Chi, de energiebanen strekken en stimuleren, zodat energie (Qi) kan rondstromen. De vele herhalingen hebben een meditatieve werking en zo werken de oefeningen ook op de mentale gezondheid door. Qigong is van oorsprong gebaseerd op de Chineese geneeskunde. Het bewust worden van hoe het lichaam beweegt. Het trainen van alle spieren en het oefenen van de balans is heel goed voor de gezondheid.

Tai Chi/qigong is geschikt voor iedereen, ongeacht de leeftijd, conditie of eventuele beperking. De zachte bewegingen zijn heerlijk ontspannend om te doen, dan kan zittend en staand beoefend worden.

Tekst: Maaike Wijn, lerares Tai/Chi Senergiek Nuenen.

 

Tai CHi wordt gegeven op dinsdagmiddag in Klooster Temporalis in de Cleanroom, tot 1 juni 2024 is er op de 1e dinsdag van de maand nog geen Tai CHi.

Groep 1 van 14.00 tot 15.00 uur

Groep 2 van 15.15 tot 16.15 uur

Geïnteresseerd of wilt U een keer meedoen, neem dan vooraf contact op met José van der Velden.

 

Wat betaalt u voor deelname aan Tai Chi

 

Contactpersoon José van der Velden 06 - 53 76 55 20