Ouderenmishandeling.
Veel mensen nemen de zorg voor een partner, ouder, familielid of kennis op zich. Ze willen klaar staan voor hun naaste. Maar soms worden de verzorgende taken te zwaar. Bijvoorbeeld omdat iemand steeds verder in gezondheid achteruit gaat. Of omdat een verzorger zelf teveel aan zijn hoofd heeft. Het gevolg kan zijn dat een verzorger een oudere geestelijke, lichamelijke en/of financiële schade toebrengt of verwaarloost. In veel gevallen gebeurt dit onbedoeld. Uit onmacht, onkunde en onwetendheid.
Maar soms mishandelt iemand bewust. Bijvoorbeeld omdat hij of zij er financieel beter van wil worden of kwaad is op het slachtoffer. Hoe dan ook: in beide gevallen is sprake van mishandeling.
Belangrijk is dat een mishandeling stopt. Dat is alleen mogelijk als men de verantwoordelijkheid neemt om hulp te zoeken. Het inwinnen van advies bij het steunpunt huiselijk geweld is een goede eerste stap. Het is te begrijpen dat het zetten van deze stap niet altijd gemakkelijk is. Maar het is een mogelijkheid om eindelijk iets aan de situatie te veranderen.
Zie Mishandeling.
Zie Kindermishandeling
Steunpunt huiselijk geweld
0900 - 1262626